ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συστατικά

  • 5 μεγάλες γλυκό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες 
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
  • 2  σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένο 
  • 1  μεγάλο κρεμμύδι λευκό 
  • 1  κ.γλυκού πάπρικα
  • Λίγη καπνιστή πάπρικα 
  • Ελάχιστο μπούκοβο  
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής ή αλεύρι βρώμης
  • ½ κ γλυκού Αλάτι
  • Λίγο Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • Μία κονσέρβα γάλα Καρύδας ή κρέμα Καρύδας

Οδηγίες  

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ψιλοκόβουμε σε λεπτές φέτες 

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το Ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα Καρύδας τα μπαχαρικά και το αλεύρι.

Όταν το κρεμμύδι έχει μαλακώσει προσθέτουμε το γάλα στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πήξει για 5 λεπτά περίπου.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψάκι σε σειρά( όπως στην εικόνα παρακάτω) και προσθέτουμε από πάνω την κρέμα Καρύδας.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 1 ώρα περίπου.

Έχουμε καλύψει το ταψάκι μας με ασημόχαρτο για τα πρώτα 45 λεπτά και τα υπόλοιπα 15 το αφαιρούμε και αφήνουμε τις πατάτες να πάρουν χρώμα.

Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σχοινόπρασο.

Καλή όρεξη