Εκτύπωση

Συστατικά για την βάση 

  • 1+ 1/2 κούπα αλεσμένες νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρο
  • 1/4 κούπας μέλι ή σ.σφένδαμου ή σιρόπι ρυζιού ή αγάβης
  • 2 κσ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. βανίλια + μια πρέζα αλάτι

Συστατικά για την κρέμα λεμόνι

  • Μια κονσέρβα γάλα καρύδας (όχι λαιτ)  (τοποθετούμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο)
  • 2 κούπες μαγειρεμένο κουνουπίδι
  • 1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι 
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 κ.σ. κορν φλαουρ
  • ½ κ.γ. κουρκουμά (προαιρετικό για το χρώμα)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Οδηγίες

  1. Βράζουμε το κουνουπίδι σε νερό μέχρι να μαλακώσει πολύ.
  2. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς κελσίου.
  4. Αλέθουμε σε ένα μπλέντερ τις νιφάδες μέχρι να γίνουν αλεύρι και προσθέτουμε το μέλι, το λάδι και τα μπαχαρικά μας.
  5. Ξαναχτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κολλώδες.
  6. Πιέζουμε και στρώνουμε την βάση σε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο 20 × 20cm ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό  χαρτί.
  7. Αφού έχουμε αφήσει την κονσέρβα καρύδας στο ψυγείο όλο το βράδυ, η κρέμα θα έχει διαχωριστεί από το νερό της καρύδας.
  8. Ανοίγουμε προσεκτικά την κονσέρβα και παίρνουμε με ένα κουτάλι μόνο την κρέμα και όχι το νερό που έχει μείνει προς τα κάτω.
  9. Σε ένα δυνατό μπλέντερ χτυπάμε όλα τα συστατικά της γέμισης μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδη.
  10. Ρίχνουμε πάνω από την βάση και ψήνουμε στους 185 για 45 λεπτά.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει, τοποθετούμε στο ψυγείο για μια νύχτα και την επόμενη μέρα μπορούμε να την απολαύσουμε.
  12. Διακοσμούμε με φέτες από φρέσκο λεμόνι, καρύδα ή φιστίκια Αιγινής 
  13. Κρατήστε την στο ψυγείο.