Υλικά για 12-15 μπισκότα 

  • 1 κούπα ταχίνι + 1 κουταλιά της σούπας
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κούπα ερυθριτόλη με στέβια (Την αγόρασα απο τον Σκλαβενίτη – DeligioStevia-Deligios)
  • 1-2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
  • ½ κ.γ. Κανέλα 
  • 120γρ μαύρη σοκολάτα με στέβια σε πολύ μικρά κομματάκια
  • ½ κούπα ηλιόσπορο ή ότι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε σε κομματάκια

🍊🍫Για τα σοκολατένια μπισκότα με άρωμα πορτοκάλι προσθέτετε στο ίδιο μείγμα:

2κ.σ. Ταχίνι + 2 κουταλίες κακάο + 2 κ.σούπας στεβια + ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

Οδηγίες👩🏼‍🍳👨🏻‍🍳

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ˚C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε το ταχίνι με την στέβια, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  3. Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε μέχρι να ενωθούν στη ζύμη.
  4. Στο τέλος ρίχνετε τα κομματάκια σοκολάτας και τον ηλιόσπορο και ανακατεύετε τη ζύμη.
  5. Με 2 κουταλάκια ή με το εργαλείο που σερβίρουμε παγωτό βάζετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί στο οποιο έχετε απλώσει λαδόκολλα. Τα πατάτε ελαφρώς.
  6. Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά.(Ανάλογα ποσό τραγανά η μαλακά τα θέλετε)
  7. Μπορεί να βγάλουν λίγο λάδι στο ψήσιμο, είναι οκ.
  8. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα στο ταψί για αρκετή ώρα μέχρι να έχουν κρυώσει τελείως αλλίως θα διαλυθούν.
  9. Καλή απόλαυση