Υλικά🍫

  • 400 γρ. μαγειρεμένα μαύρα φασόλια (κονσέρβα) ή οσπριάδα 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1//2 κ.γ. αλάτι🧂
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κούπα  χουρμάδες ψιλοκομμένοι (200γρ)
  • 1/3 κούπας ζεστό νερό
  • 8 κ.σούπας κακάο
  • 2 κ.σ. σπόροι τσία (chia) μουσκεμένοι σε 8 κ.σ. νερό
  • 200γρ. αλεύρι από αμύγδαλα 
  • 2 κ.σούπας στέβια ή μέλι ή maple syrup
  • ½ κούπα μαύρη σοκολάτα με στέβια ψιλοκομμένη
  • 200 ml φυτικό γάλα🥛
  • 3 κ.σούπας αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο  ή φουντουκοβούτυρο ή ταχίνι 

Για την επικάλυψη σοκολάτας 🍫

  • 200 γρ. σοκολάτα χ. ζάχαρη 
  • 80 γρ. νερό 

🧑🏻‍🍳Οδηγίες👩🏼‍🍳

  1. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι πλευράς 20 εκ.. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. 
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ τους χουρμάδες με το  καυτό νερό και τους χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν πάστα. 
  3. προσθέτουμε στο μπλέντερ τα μαύρα φασόλια, το λάδι, το αλάτι, το βούτυρο καρπών, το γάλα, το κακάο κοσκινισμένο και τους σπόρους τσία. 
  4. Χτυπάμε  στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και να μην ξεχωρίζουν κομματάκια από όσπρια ή χουρμάδες.  
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τα μπαχαρικά, την στέβια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε την σοκολάτα με το νερό και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
  8. Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο  μέχρι να παγώσει το γλάσο.
  9. Κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα κλπ
  10. Διατηρούμε στο ψυγείο για περισσότερες μέρες.