Συστατικά :

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. χλιαρό νερό
  • 190 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 8 κουταλιές της σούπας (κοφτές) ερυθριτόλη με στέβια (Την αγόρασα απο τον Σκλαβενίτη – DeligioStevia-Deligios) ή ότι ζάχαρη έχετε – θέλετε
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½  κουταλάκι του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ.  σιμιγδάλι ψιλό ή καλαμποκάλευρο
  • 450 γρ. ζέας ή αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
  • 4 σταγόνες μαστιχέλαιο ή λίγη σκόνη μαστίχας στην άκρη του κουταλιού του γλυκού

Οδηγίες :

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  2. Μέσα σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και την στέβια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
  3. Προσθέτουμε στον χυμό πορτοκαλιού την σόδα και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε το ζυμαράκι μας.
  5. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και ελαστική.
  6. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε, εγώ τα έκανα μακρόστενα για τέλειες βουτιές στον καφέ!
  7. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ίσιο ταψί και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς κελσίου στον αέρα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 20 – 30  λεπτά – ανάλογα με το μέγεθος.
  8. Τα βγάζουμε απ’ τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσου .
  9. Τα φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά με καπάκι.
  10. Καλό πάσχα και καλή απόλαυση!