Χρόνος 20 λεπτά – Μερίδες 8-9 μεσαία Rolls

Για τα ρολά:
* είναι σημαντικό όλα τα συστατικά να είναι αυτά που ζητάει η συνταγή 😁

  • 1 + 3/4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα ελληνικό γιαούρτι πλήρες όχι στραγγιστό (μπορεί να αντικατασταθεί με το γιαούρτι καρύδας)
  • 1 κουταλιά της σούπας ερυθριτόλη με στέβια (Την αγόρασα από τον Σκλαβενίτη – DeligioStevia-Deligios) ή ζάχαρη καρύδας ή κανονική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορος τριμμένος 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την γέμιση:

  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο της επιλογής σας  
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι ερυθριτόλη με στέβια (Την αγόρασα από τον Σκλαβενίτη – DeligioStevia-Deligios) ή ζάχαρη καρύδας ή κανονική ζάχαρη
  • 6-7 φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες ή μπανάνα ή μήλο

Για το γλάσο:

  • 2 κ.σούπας βούτυρο κάσιους wild souls ή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι

ή 

  • 3 κ.σούπας γιαούρτι
  • 1 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. ερυθριτόλη με στέβια ή μέλι
  • 1/4 εκχύλισμα βανίλιας 

Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα!
  • Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας γλυκαντικό, την βανίλια, τον τριμμένο λιναρόσπορο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχει δημιουργηθεί ένα ζυμαράκι.
  • Αλευρώνουμε μια επιφάνεια στη κουζίνα.
  • Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα και την μεταφέρουμε στην αλευρωμένη επιφάνεια. Η ζύμη θα είναι πολύ μαλακή, μην σας ανησυχεί.
  • Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή τα χέρια σας πιέστε το ζυμαράκι να ανοίξει σε ορθογώνιο σχήμα 15×20 εκ. Εάν κολλάει πολύ προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Με ένα πινέλο ή κουτάλι απλώνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας παντού πάνω στη ζύμη. 
  • Με τα χέρια μας σκορπίζουμε πάνω στη ζύμη το μείγμα εριθριτόλης-κανέλας.
  • Και από πάνω τοποθετούμε ομοιόμορφα τις λεπτές φέτες φράουλας.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό με απαλές κινήσεις κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.
  • Με ένα πριονωτό, κατά προτίμηση, μαχαίρι κόβουμε το ρολό στη μέση και μετά πάλι στη μέση, κάθετες φέτες περίπου 4 εκ. το κάθε ένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 15 x 15 εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 16-18 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα πολύ ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα( δεν τα παραψήνουμε γιατί θα γίνουν σκληρά ) Αποσύρουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά πριν τα γαρνίρουμε με το βούτυρο κάσιους ή το γλάσο.

Καλή απόλαυση!