Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο. Επίσης, περιέχουν ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ. Το πρόσθετο όφελος είναι ότι έχουν χαμηλά επίπεδα γλυκαιμικού δείκτη, πράγμα που σημαίνει πως μολονότι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, δεν έχουν την τάση να ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος. Είναι από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και βασικά μέταλλα.

Συστατικά:

  • 3 κούπες βρασμένα ρεβίθια (480 γρ.) – Δεν έχετε ρεβίθια; Ανταλλάξτε τα για λευκά φασόλια
  • ½ κούπα αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο ή ότι βούτυρο θέλετε  
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο 
  • ½ κ.γλύκού σόδα 
  • 1 κ.γλυκού  baking powder 
  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου ή αλεύρι από κασίους ή  ¾ αλεύρι βρόμης ή αλεύρι φαγόπυρου  
  • ¼ κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 τεμάχια βανιλίνη
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο ή κανέλα (προαιρετικό αλλά ταιριάζει πολύ)
  • 1/2 κούπα μέλι ή maple syrup ή στέβια ή ζάχαρη της επιλογής σας.
  • 3/4 κούπας κομματάκια σοκολάτας της επιλογής σας (εγώ έβαλα μαύρη ιον στέβια με αμύγδαλα)

Ντεκόρ:

  • 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψάκι (μεσαίο μέγεθος) με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά μαζί, εκτός από το αλεύρι αμυγδάλου και την σοκολάτα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Όταν το μείγμα γίνει λείο προσθέτουμε το αλεύρι και τα κομματάκια σοκολάτας και ξαναχτυπάμε για ½ λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα. 
  5. Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά. 
  6. Τοποθετούμε ένα μαχαιράκι και τσεκάρουμε εάν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
  7. Βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον, βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε.
  8. Κρατάει 1-2 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου, στο ψυγείο έως και 5 ημέρες και στην κατάψυξη ένα μήνα
  9. Καλή Απόλαυση 
  10. Εάν δοκιμάσετε την συνταγή ανεβάστε φωτόγραφία στο instagram να την δω!

Εγώ στο βίντεο έχω κάνει την μισή συνταγή (πόσα να φάω πια 😂😂?)