Υλικά για την βάση:

  • 100 γρ. χουρμάδες απύρηνους
  • 220 γρ. αλεύρι βρόμης (αλεσμένη βρόμη) ή 160 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 40 γρ. λάδι καρύδας
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ καυτό νερό

Για την κρέμα μπανάνας:

  • 3-4 ώριμες μπανάνες (μεσαίες)
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι ή μιξ!
  • 40 γρ. αλεύρι βρόμης ή 15 γρ. αλεύρι καρύδας 
  • 1.κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1κ.σ. μέλι  

Για την σοκολάτα:

  • 150 γρ. σοκολάτα με στέβια 
  • 50 γρ. νερό 

Οδηγίες:

  1. Στρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά της βάσης μαζί, και τα χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα, πιέζουμε καλά (ένα ποτήρι με μεγάλη επιφάνεια θα βοηθήσει να το στρώσουμε)  μέχρι να γίνει λεία η βάση μας.
  4. Στο ίδιο μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της κρέμας για ½ λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  5. Απλώνουμε το μείγμα μπανάνας πάνω στη βάση, στρώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ σιγανή φωτιά λιώνουμε την σοκολάτα με το νερό.
  7. Ρίχνουμε και απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας, πάνω από την κρέμα και στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα. 
  8. Τοποθετούμε στην κατάψυξη  για 2 ώρες τουλάχιστον.
  9. Βγάζουμε από την κατάψυξη, κόβουμε σε ότι μέγεθος κομμάτια θέλουμε και απολαμβάνουμε!
  10. Διατηρούνται στην κατάψυξη!