Συστατικά για 16 (μεσαία) μπισκότα ή 10 μεγάλα:

κ.σ= κουτάλια σούπας / κ.γ= κουταλάκι του γλυκού

  • ½ κούπα ταχίνι ή βούτυρο κάσιους ή αμυγδαλοβούτυρο 
  • ½ κούπα φουντουκοβούτυρο(wild souls) (ή αλεσμένα φουντούκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν βούτυρο) 
  • 4 κ.σούπας μέλι (σιρόπι σφενδάμου / βίγκαν)- ή μισή κούπα ερυθριτόλη στεβια)
  • 6 κουταλιές της σούπας τριμμένος λιναρόσπορος ή τριμμένους σπόρους τσία ανακατεμένους με 3/4 κούπας ζεστό νερό ή 3 αυγά  
  • 1/3 κούπας αλεύρι καρύδας + 1 κ.σ  
  • 1 γεμάτη κ.γλυκού σόδα 
  • ¼  κ.γ. κανέλα ή μοσχοκάρυδο 
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κούπα χοντροκομμένα ψημένα φουντούκια 
  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα (εγώ έβαλα με στέβια) 

Οδηγίες:

Τρίβουμε τον λιναρόσπορο ή τους σπόρους τσια σε ένα μπλεντερ μέχρι να γίνουν σκόνη! Ο λιναρόσπορος υπάρχει στην αγορά και έτοιμος κοπανισμένος! Προσθέτουμε στον τριμμένο λιναρόσπορο το ζεστό νερό και το αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη.

  1. Φτιάχνουμε τα “αυγά” και τα αφήνουμε 10 λεπτά να κάτσουν. 
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  3. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ.
  4. Με ένα κουτάλι (ή με το μικρό εργαλείο που σερβίρουμε μπάλες παγωτό) χωρίζουμε το μείγμα σε 16 ίσα μπισκότα. Αφήνουμε χώρο μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά!
  5. Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά ακριβώς. Εάν κάνουμε 10 μεγάλα μπισκότα ψήνουμε για 20 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα πάνω στο ταψί να κρυώσουν τελείως.
  7. Καλή απόλαυση!

Για 16 μπισκότα – το ένα περίπου 200 θερμίδες!