Συστατικά για 12 μπισκότα:

  • 1/4 κούπας λιωμένο λάδι καρύδας (ή λιωμένο βούτυρο)
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη της επιλογής σας / εγώ έβαλα στέβια 
  • 1 αυγό ή ένα βίγκαν αυγό από λιναρόσπορο (1 κουταλιά της σούπας τριμμένος λιναρόσπορος ανακατεμένος με 3 κ. Σούπας χλιαρό νερό) 
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)
  • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα)
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορος 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα ⠀
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

** Προαιρετικά 

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου ή μαστίχα
  • Εγώ έβαλα και τα 3: 1κ.σούπας λιναρόσπορος + 1κ.σούπας σπόροι κάνναβης + 1κ.σούπας σπόροι τσία 

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι καρύδας, την ζάχαρη, το αυγό, το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα αμυγδάλου και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν ένα παχύρευστο μείγμα.
  • Προσθέστε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, τον παπαρουνόσπορο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε και τα έξτρα υλικά εάν θέλετε και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  • Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για 5 λεπτά. 
  • Χρησιμοποιώντας ένα βαθύ κουτάλι σούπας ή το εργαλείο που σερβίρουμε παγωτό, πάρτε λίγο από το μείγμα  μέχρι να σχηματιστούν 12 στρογγυλές  μπαλίτσες  και  τοποθετείστε το στην λαδόκολλα αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους.
  • Τοποθετήστε μπάλες ζύμης μπισκότων με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Απαλά πιέστε και ισιώστε με το χέρι σας. 
  • Ψήστε σε αντικολλητικό χαρτί  για 15 λεπτά και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί.