image_pdfimage_printΕκτύπωση

🍪 Υλικά 🍪

85 γραμ. Αλεύρι Ζέας 
300 γραμ. αλεύρι Βρώμης 
75 γραμ. στέβια (1κς προς 1κς σε αναλογία με ζάχαρη) ή μέλι
200 γραμ. ταχίνι 
60 γραμ. Ελαφρό ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας 
150 γραμ. αυγά ή 2 κ.σ λιναρόσπορος τριμμενος μαζί με 4-5 κ.σ νερό 
100 γραμ. Γάλα επιλογής 
1 κουταλιά της σούπας σόδα 
150 γραμ. σοκολάτα με στέβια ψιλοκομμένη 🍫
Ελάχιστη βανίλια
Ελάχιστη κανέλα 
Μια πρέζα αλάτι

👨🏻‍🍳ΕΚΤΕΛΕΣΗ👩‍🍳

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα ξηρά υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε πολύ καλά το αυγό με το ελαιόλαδο,το ταχίνι, το γάλα και τη στέβια.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά + τα κομματια σοκολάτας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα ή μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Με τη βοήθεια ενός scoop παγωτού, παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την τοποθετούμε πάνω στο ταψί σε μορφή μπάλας. Στη συνέχεια πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλα μας την επιφάνεια της ζύμης για να απλώσει.

Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.⏳

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Τα μπισκότα διατηρούνται κλεισμένα καλά σε αεροστεγές δοχείο έως 3 ημέρες.

🍪Καλή απόλαυση 🤤