image_pdfimage_printΕκτύπωση

Συστατικά 

  • 1/3  κούπας  γάλα (αμύγδαλο ή καρύδα ή σόγια)
  • ¾ κούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή στέβια  
  • ¾  κούπα (180 γρ)  μαύρη σοκολάτα με στέβια 
  • 1.5 κούπα βρασμένα ρεβίθια
  • ½  κούπα  (90 γρ) ταχίνι ή ότι βούτυρο θέλετε 
  • 3 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 1/3 κούπας αλεύρι αμυγδάλου ή αλεσμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ
  • 2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 3/4 κ.ς σκόνη baking powder

Ντεκόρ 

  • 4 κουταλιές της σούπας λιωμένη σοκολάτας 
  • 2 κουταλιές της σούπας Ταχίνι 

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου σε μια κατσαρόλα ή ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να βράσουν.
  2. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και η σοκολάτα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και στρώνουμε ένα ταψάκι (μεσαίο μέγεθος) με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά μαζί και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Εάν έχετε μικρό μπλέντερ χτυπήστε τα ρεβίθια με το σιρόπι μέχρι να γίνει μια πάστα και μετά σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί!
  5. Προσθέστε μια κουταλιά περισσότερο γάλα εάν είναι πάρα πολύ παχύ το μείγμα.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνουμε καλά με μία σπάτουλα. 
  7. Ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά. 
  8. Στολίζουμε με το ταχίνι και την σοκολάτα.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει για  10 λεπτά, στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε.
  10. Κρατάει 1-2 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου, στο ψυγείο έως και 5 ημέρες και στην κατάψυξη ένα μήνα
  11. Καλή Απόλαυση
  12. Εάν δοκιμάσετε την συνταγή ανεβάστε φωτόγραφία στο instagram να την δω!