Εκτύπωση

Πλούσια σε πρωτεΐνη / ιδανικά για σνακ / πρωινό /σνακ μετά την προπόνηση. Συνταγή φιλική σε διαβητικούς!

Για 10 κομμάτια:

  • Πρωτεΐνη = 7  γρ. 
  • Υδα/κες = 19 γρ.
  • Φυτικές ίνες = 3,7
  • Λιπαρά = 11 γρ.
  • 1 κομμάτι: 200 θερμίδες

Συστατικά:

  • 2 αυγά
  • 1 κούπα λιωμένη μπανάνα (με πιρούνι / περίπου 2 μεσαίες)
  • ½ κούπα + 1 κ.σ. – 160 γρ. γιαούρτι (εγώ έβαλα αγελαδινό 2% αλλά γίνεται και με σόγιας)
  • 1/3 κούπας – 80 γρ. βούτυρο φουντουκιού
  • 1/3 κούπας ζάχαρη της επιλογής σας ή στέβια (με ερυθριτόλη) ή ¼ κούπας μέλι ή σιρόπι σφένδαμου ή 8 χουρμάδες αλεσμένοι στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα (με λίγο καυτό νερό)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κούπα αλεύρι βρόμης
  • ½ κούπα αλεύρι φουντουκιού (αλεσμένα φουντούκια)
  • 1/3 κούπας (35 γρ.) κακάο σκόνη
  • 1 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 80 γρ. σοκολάτα της επιλογής σας ψιλοκομμένη 

Ντεκόρ:

  • Σοκολάτα 
  • Φουντουκοβουτυρο 
  • Φουντούκια 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
  2. Σε ένα δυνατό μπλέντερ αλέθουμε την βρόμη με τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπλολ ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί (τα κομμάτια σοκολάτας στο τέλος) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέιγμα.
  4. Στρώνουμε ένα ταψάκι 20×30 εκ. με αντικολλητικο χαρτί και ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα.
  5. Χτυπάμε ελαφρά να πάει παντού ή στρώνουμε με μια σπάτουλα να ισιώσει η επιφάνεια.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  8. Αφαιρούμε από το ταψάκι και διακοσμούμε με σοκολάτα + φουντουκοβούτυρο και ότι άλλο θέλουμε και απολαμβάνουμε!
  9. Διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη κομμένο σε μερίδες!

Καλή απόλαυση!