Εκτύπωση

Για 3 (ή 4 πιο μικρές) μερίδες:

Για την βάση:

  • 60 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 60 γρ. χουρμάδες
  • 35 γρ. υγρό καφέ της επιλογής σας (εγώ έβαλα φίλτρου αλλά γίνετε και με εσπρέσο)
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ελάχιστη κανέλα Κεϋλάνης 

Για την κρέμα:

  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400 γρ.) ή γιαούρτι σόγιας (Greek style)
  • 80 γρ. κάσιους 
  • 150 γρ. καυτό νερό
  • 70 γρ. χουρμάδες 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 

Για την σοκολατένια/μόκα στρώση:

  • 1/3 της κρέμας που έχουμε φτιάξει +
  • 15 γρ. καφέ
  • 15 γρ. κακάο σκόνη
  • Κακάο για το σερβίρισμα 

Οδηγίες:

  1. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες για την κρέμα μαζί με τα κάσιους στο καυτό νερό για τουλάχιστον 1 ώρα. 
  2. Όσο περιμένουμε φτιάχνουμε την βάση.
  3. Ανακατευτούμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει μια εύπλαστη κολλώδες ζύμη και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Όταν μαλακώσουν οι χουρμάδες και τα κάσιους τα χτυπάμε σε δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. 
  5. Όταν γίνει η κρέμα μας την ανακατεύομε με το γιαούρτι και την βανίλια. Χωρίζουμε το μείγμα και παίρνουμε το 1/3 από αυτό και το ανακατεύομε με το καφέ και το κακάο.
  6. Θα πρέπει τώρα να έχουμε 2 κρέμες, μια βανίλια και μια μόκα.
  7. Στρώνουμε τα ποτηράκια μας με το μείγμα για την βάση δια 3 και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μόκα ισόποσα. Μετά ρίχνουμε από πάνω την κρέμα βανίλια και αφήνουμε καλυμμένα στο ψυγείο για 3 ώρες.
  8.  Σερβίρουμε με λίγο κακάο από πάνω και αν θέλουμε φρέσκα φρούτα
  9. Καλή απόλαυση!!